در جهت حفظ و ارتقای سطح سلامت دانشگاهیان و سطح کیفی خدمات مراکز مشاوره و مراکز بهداشت دانشگاههای منطقه 9 کشور جناب آقای دکتر حسن آبادی مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در روز دوشنبه مورخ 6 اسفندماه جاری از مرکز مشاوره و مرکز بهداشت دانشگاه فردوسی مشهد بازدید کردند.
در طی این بازدید جناب آقای دکتر حسین کارشکی معاون محترم فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی و مدیران و کارشناسان محترم مراکز مشاوره و بهداشت حضور داشتند؛ سرکار خانم دکتر کیوانفر گزارش جامعی درخصوص فعالیتهای صورت گرفته و جاری مرکز بهداشت و درمان در دو بخش بهداشت شامل کنترل، ارزیابی بهداشت در مکانهای عمومی، سالنهای غذاخوری و سراهای دانشجویی و بخش درمان شامل پایش سلامت جسم دانشجویان نوورود، خدمات پزشکی و غربالگری، داروخانه و خدمات پرستاری ارائه دادند. همچنین راجع به بخشهای مختلف مرکز بهداشت از جمله اتاقها، تجهیزات و امکانات درمانی همچون آمبولانس و سایر خدمات درمانی و تخصصی توضیح داده شد.
جناب آقای دکتر حسنآبادی ضمن قدردانی از همکاران مرکز بهداشت، بر ارتقاء سطح فعالیتهای آگاهیبخشی بهداشتی و سلامت دانشگاهیان، افزایش دسترسی همه جانبه دانشجویان و دانشگاهیان به خدمات بهداشتی و درمانی تأکید کردند و پیشنهادهایی برای بهبود فرآیندهای ارائه خدمات سلامتی و بهداشتی به دانشگاهیان نیز ارائه شد. نکته چالشانگیز در بازدید از این مرکز، عدم توجه کافی به گسترش سطح فعالیتهای بهداشتی و درمانی مرکز بهداشت و درمان از سوی دانشگاه بود که ضرورت دارد برخی موارد چون نحوه تامین دارو، ارائه خدمات بهداشتی در سطح گسترده، تامین نیروی پزشک و دندانپزشک سریعا رسیدگی شود.
در بازدید از مرکز مشاوره، گزارش جامعی از عملکرد مرکز مشاوره در سال 1403 توسط کارشناسان این مرکز ارائه شد و در طی بررسی فعالیتهای بخش آموزش، ایشان از حسن عملکرد این بخش در اجرای درس مهارتهای زندگی و دورههای آموزشی تجلیل کردند و نکاتی درخصوص بهینهسازی اجرای طرح سیمای زندگی ارائه نمودند. همچنین روند اجرای کمیسیون موارد خاص دانشگاه، پذیرش دانشجو و نوبتدهی جهت درمان روانشناختی، روانپزشکی و روانسنجی نیز مورد توجه ایشان قرار گرفت که با توصیههایی در جهت تسهیل بیشتر این فرایندها و افزایش بهرهوری دانشجویان فرمودند. در نهایت، عملکرد واحدهای مددکاری، مداخله در بحران و سایر قسمتهای مرکز نیز مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین ایشان در نشستی صمیمیانه با اعضای کانونهای سلامت جسم و روان دیدار کردند. در این جلسه ایشان پس از تأکید بر اولویتهای درسی و آموزشی و لزوم الگودهی به سایر دانشجویان توسط اعضای این کانون در زمینههای علمی، معرفتی و اجتماعی بر نقش اثربخش این کانون در فرهنگسازی و اشاعه آموزشهای سلامت روان تأکید کردند. همچنین توصیه ایشان در جهت گسترش همکاریهای بین تشکلها مانند انجمنهای علمی دانشکدههای مختلف، کانونهای فرهنگی و هنری، سلامت محیط زیست و ... در عین حفظ وحدت و انسجام درون گروهی و محوریت تبادلات سالم و سازنده و نقدپذیری؛ نقش این کانون را در رشد و پویایی محیط دانشگاه و افزایش سلامت روان دانشجویان بیش از پیش برجسته ساخت.
در نهایت طی گفت و گو و پرسش و پاسخ مواردی از قبیل موانع موجود، موارد و راه حلهای پیشنهادی، نظرخواهی در مورد همایشهای پیش رو و پیشنهاداتی در جهت تغییرات گام به گام رو به جلو و انگیزهدهی به دانشجویان و همیاران مورد بحث قرار گرفت و گزارش عملکرد سالانه این کانون مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان نیز جناب آقای دکتر حسن آبادی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات همکاران طی بررسی قسمتهای مختلف مرکز و نظارت بر عملکرد و کیفیت خدمات و بررسی گزارشها، توضیحات و نکاتی را جهت بهبود عملکرد و مستندسازی خاطر نشان کردند.