مراسم افتتاح رسمی مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه شاهد با حضور دکتر حسن آبادی مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان، رئیس و معاون دانشجویی دانشگاه شاهد و تعدادی از مدیران دانشگاه و همچنین مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاههای منطقه یک (استان تهران و البرز) برگزار شد.
در این مراسم که همزمان با آئین اختتامیه مرحله اول طرح ملی صدای مشاور دانشجو برگزار گردید، دکتر حسن آبادی ضمن ابراز خرسندی از عملکرد مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه به عنوان یکی از مراکز مشاوره فعال و پیشرو، از مدیران ارشد دانشگاه به جهت حمایت از این مرکز و همچنین همکاری در اجرای برنامههای کشوری توسط مرکز مشاوره این دانشگاه قدردانی نمودند.
وی مرکز مشاوره دانشگاه شاهد را دارای استانداردهای بسیار بالا از نظر کیفیت در عملکرد، تخصصگرایی و همچنین برخورداری از فضای فیزیکی و تجهیزات مناسب دانستند.
دکتر چلداوی؛ رئیس دانشگاه نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخته و ضمن تاکید بر جایگاه مرکز مشاوره به عنوان یک نهاد مفید، اثربخش و بیبدیل برای سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان و لزوم انجام مداخلات تخصصی با کیفیت قابل قبول، بر تقویت نقش آموزههای دینی و معنویت برای رسیدن به سلامت روان و حرکت به سوی کمال انسانی در جوانان تاکید ورزیدند.
در ادامه برنامه، جناب آقای دکتر محمحسین احمدی؛ معاون دانشجویی دانشگاه از دست اندرکاران ساخت و آمادهسازی محل جدید مرکز مشاوره تقدیر و تشکر نمودند. در پایان مراسم، ضمن تشکر از جناب آقای دکتر عباسی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع، مدیر و اعضای تیم مهندسی دانشگاه و همچنین مدیر و معاون مرکز مشاوره و سبک زندگی به جهت اهتمام در فرایند ساخت، آمادهسازی و تجهیز مرکز مشاوره با حضور رئیس دانشگاه قدردانی به عمل آمد.
گفتنی است مرکز مشاوره جدید در فضایی به مساحت 182 متر مربع، با در نظر گرفتن صرفهجویی در فضا، همچنین رعایت نکات روانشناسی محیطی و در عین حال توجه به حداکثر کارایی، طراحی و در مهرماه همان سال با تکمیل مراحل نهایی به مرکز مشاوره تحویل داده شد. در محل جدید در مجموع 11 اتاق و سالن پذیرش پیشبینی شده است.
این فضا، تعداد 4 اتاق مشاوره فردی و خانواده، یک اتاق بایگانی، اتاق معاون مرکز، مددکار اجتماعی، سنجش و اجرای آزمونهای روانشناختی، اتاق کارشناس موارد خاص آموزشی و اتاق کارشناسان ارتقای تحصیلی و همچنین اتاق مدیریت؛ (که به عنوان محل برگزاری جلسات و کارگاههای آموزشی نیز محسوب میشود)، را شامل میشود. در نقشه معماری و همچنین طراحیهای انجام شده در این مرکز، برای فضاهایی که فاقد نور طبیعی کافی بودند، از آسمان مجازی و سقفهای کشسان نورگذر استفاده شده است.
در بخش ورودی پذیرش و سالن انتظار فضایی مشابه یک آسمان آفتابی و در اتاقهای مشاوره نیز با استفاده از تصاویر واقعی از آسمان آبی رنگ، آسمان طبیعی شبیهسازی شده است. همچنین با توجه به ضرورت حفظ محرمانگی جلسات مشاوره، در ساخت مرکز مشاوره از مصالحی استفاده شده است که امکان عبور صدا از اتاقهای مرکز مشاوره به حداقل ممکن برسد. در رنگهای سبز ملایم و آبی فیروزهای مورد استفاده نیز ملاحظات خاص روانشناسی از جمله ایجاد حس اعتماد، آرامش و سادگی در اولویت قرار گرفته که علاوه بر زیبایی و هارمونی خاصی که ایجاد نموده، توانسته به مراجعان مرکز مشاوره حس مورد نظر را منتقل نماید.
در مجموع فضای فیزیکی فعلی مرکز مشاوره در نهایت سادگی، با بالاترین کارایی و چشماندازی زیبا برای خدمترسانی بهتر به دانشجویان مورد استفاده قرار گرفت. این مرکز با بهرهمندی از تخصص روانشناسان، مشاوران، روانپزشکان و مددکاران اجتماعی خود و همچنین در اختیار داشتن بهترین کارشناسان اجرایی، آماده ارائه خدمات به دانشجویان، کارکنان و اساتید در حوزههای روانشناسی و مشاورههای تحصیلی و خانوادگی، روانسنجی، روانپزشکی و مددکاری اجتماعی است.