1403/12/25
بازدید مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی از مرکز مشاوره و سلامت دانشگاههای خراسان جنوبی و رضوی
در جریان بازدید از دانشگاههای استان خراسان جنوبی و رضوی روز یکشنبه 5 اسفندماه جاری (دومین روز بازدید) آقای دکترحسنآبادی به همراه خانم دکتر راضیه ادبی دبیر منطقه 9 مراکز مشاوره و خانم نرگس امیری مددکار اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، از مراکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی دانشگاههای صنعتی بیرجند، بزرگمهر قائنات، مجتمع آموزش عالی گناباد و تربت حیدریه بازدید کردند.
در جریان بازدید از دانشگاههای استان خراسان جنوبی و رضوی روز یکشنبه 5 اسفندماه جاری (دومین روز بازدید) آقای دکترحسنآبادی به همراه خانم دکتر راضیه ادبی دبیر منطقه 9 مراکز مشاوره و خانم نرگس امیری مددکار اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، از مراکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی دانشگاههای صنعتی بیرجند، بزرگمهر قائنات، مجتمع آموزش عالی گناباد و تربت حیدریه بازدید کردند. این بازدیدها با هدف بررسی نحوه أرائه خدمات روانشناختی، مددکاری و بهداشتی به دانشجویان و ارزیابی آنها، بررسی برنامههای راهبردی این مراکز و ارزیابی عملکرد آنها، شناسایی نقاط قوت و ضعف و ارائه راهکارهای بهبود ارائه خدمات روانشناختی، مشاورهای و مددکاری در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، ارائه خدمات بهداشتی و ایمنی به ویژه در سلف سرویسهای دانشجویی و در نهایت افزایش سطح سواد سلامت جسم و روان انجام شد.
در جریان هر کدام از این بازدیدها از مرکز مشاوره و سلامت این دانشگاهها، جلساتی با روسای دانشگاه، معاونین دانشجویی و یا معاونین اداری مالی برگزار شد. همکاران مراکز مشاوره و سلامت دانشگاهها گزارشی از فعالیتهای جاری، خدمات روانشناختی و مددکاری ارائه شده، برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و حمایتهای ارائهشده به دانشجویان ارائه کردند. حین بازدید از این مراکز، ضمن بررسی پروندهها، اسناد و مدارک و تجهیزات مرتبط، فرم ارزیابی نیز براساس فعالیتها و برنامههای مرکز تکمیل شد. یکی از نکات مورد تأکید در این بازدیدها، ضرورت توسعه برنامههای آگاهیبخش در حوزه سلامت روان و افزایش دسترسی دانشجویان به خدمات مشاورهای بود.
از اهم موارد چالشانگیز و قابل توجه در این بازدیدها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- نامرتبط بودن مدرک و رشته تحصیلی رئیس مرکز مشاوره در برخی از دانشگاهها
2- نامناسب بودن فضای فیزیکی برخی از مراکز مشاوره و سلامت و توجه به اصل رازداری و لزوم ارائه خدمات مشاورهای و بهداشتی در مکان امن و مناسب
3- ضرورت بررسی مسائل بهداشتی و ایمنی خوابگاهها و غذاخوری دانشگاه توسط مراکز بهداشت و داشتن ضمانت اجرایی نظرات حاصل از بررسیها
4- کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزههای روانشناسی، مشاوره، مددکاری، پزشک و کارشناسان بهداشت
5- توجه به مسائل تخصصی و حرفهای و مسائل حقوقی و قانونی مداخله در بحران
6- برنامهریزی لازم برای توسعه و تقویت فضای فیزیکی مرکز مشاوره و سلامت
آقای دکتر حسن آبادی در این بازدیدها تأکید کردند: «مراکز مشاوره و سلامت دانشگاهها بهعنوان بازوی حمایتی دانشجویان، نقش کلیدی در پیشگیری و کاهش آسیبهای روانی و اجتماعی دارند. حمایت از این مراکز و تجهیز آنها به امکانات و نیروهای متخصص، میتواند به ایجاد محیطی سالم و پویا در دانشگاهها کمک کنند.» با توسعه فضای فیزیکی و تقویت نیروی انسانی متخصص مراکز مشاوره در دانشگاه ها، شاهد کاهش قابل توجهی از مشکلات روانشناختی مانند استرس تحصیلی، اضطراب، افسردگی و مشکلات سازگاری در میان دانشجویان خواهیم بود. ایشان بر اهمیت توسعه و تداوم فعالیتهای مرتبط با بهداشت، تغذیه و ایمنی هم تاکید کردند.
در پایان، امیدواریم نتایج این بازدیدها منجر به برنامهریزیهایی برای افزایش تعداد مشاوران متخصص، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و تجهیز مراکز مشاوره و بهداشت شود.