لوگو سازمان

rahbari
آرشیو خبر

اخبار

1403/12/8

مراسم اختتامیه مرحله اول طرح ملی صدای مشاور دانشجو به میزبانی دانشگاه شاهد برگزار شد.

این طرح با هدف مداخله بهنگام در آسیب‌های روانی/ اجتماعی و تحصیلی دانشجویان در ایام امتحانات، از طریق راه‌اندازی سامانه صدای مشاور دانشجو از تاریخ 20 دی ماه تا 20 بهمن‌ماه به اجرا درآمد. صدای مشاور دانشجو خدمات مشاوره تلفنی است که از ساعت 18 الی 24 در همه روزهای هفته در دسترس همه دانشجویان دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم بود.

مراسم اختتامیه مرحله اول طرح ملی صدای مشاور دانشجو به میزبانی دانشگاه شاهد برگزار شد.
مراسم اختتامیه مرحله اول طرح ملی صدای مشاور دانشجو به میزبانی دانشگاه شاهد برگزار شد.

این طرح با هدف مداخله بهنگام در آسیب های روانی-اجتماعی و تحصیلی دانشجویان در دوره امتحانات، از طریق راه اندازی سامانه “صدای مشاور دانشجو“ از تاریخ 20 دی ماه تا 20 بهمن ماه به اجرا درآمد. صدای مشاور دانشجو خدمات مشاوره تلفنی است که از ساعت 18 الی 24 در همه روزهای هفته در دسترس همه دانشجویان دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم بود.

دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، با محوریت مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه شاهد به عنوان دانشگاه مجری و مشارکت مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه های مناطق دهگانه کشور خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره تحصیلی را به صورت رایگان در اختیار جامعه هدف خود شامل دانشگاه‌های سراسری دولتی، پیام نور، فرهنگیان، ملی مهارت، جامع علمی کاربردی و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی قرار داد.

در آئین اختتامیه مرحله اول این طرح که به صورت حضوری و مجازی در روز چهارشنبه اول اسفند ماه سال 1403 در دانشگاه شاهد و با حضور مدیرکل مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم و مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه های منطقه یک (استان تهران والبرز) همچنین حضور مجازی تمامی مدیران مراکز مشاوره دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم و مشاوران خط صدای مشاور دانشجو، برگزار گردید، گزارشی از نتایج مثبت طرح ارائه گردید.

مسعود ظفر، معاون مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه شاهد و مسئول اجرای طرح، تعداد تماس های پاسخ داده شده را تعداد 1010 تماس موفق و در مجموع بیش از  184 ساعت مشاوره تلفنی و تعداد تماس های گرفته شده با مشاوران تحصیلی را 20 درصد بیشتر از تعداد تماس های برقرار شده با روانشناسان صدای مشاور دانشجو اعلام نمودند. 59 درصد تماس گیرندگان را دانشجویان مونث تشکیل داده اند. دانشجویان بومی (58 درصد) نیز بیش از دانشجویان ساکن در خوابگاه ها(38 درصد) به خدمات صدای مشاور دانشجو نیاز پیدا کرده اند. در مجموع مشاوران و روانشناسان صدای مشاور دانشجو در 31 روز فعالیت صدای مشاور دانشجو، توانستند به 649 دانشجو کمک نمایند.

بیشترین دلیل برای استفاده از خدمات صدای مشاور دانشجو، مشکلات تحصیلی و آموزشی (41 درصد) بوده است. دیگر مشکلات مطرح شده توسط دانشجویان شامل اضطراب امتحان(10 درصد)،  فشار روانی زیاد و مشکلات روانشناختی(15 درصد)، مشکلات عاطفی(8 درصد)، مشکلات خانوادگی(6 درصد) و فکر یا قصد خودکشی(کمتر از 1 درصد) بوده است. حدود 12 درصد از دانشجویان استفاده کننده از خدمات صدای مشاور دانشجو نیاز به پیگیری های بعدی داشته اند که این امر از طریق دبیرخانه های دانشگاه های مناطق و همچنین مرکز مشاوره دانشگاه محل تحصیل دانشجو و با نظارت کمیته نظارت بر اجرای طرح در دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، مورد پیگیری و حمایت قرار گرفته اند.

معاون دانشجویی دانشگاه نیز در خوشامدگویی به مدعوین بر اهمیت و نقش این طرح در کاهش فشارهای روانی و اضطراب دانشجویان در ایام امتحانات و اثربخشی که در پیشگیری از رفتارهای خود آسیب رسان حتی در روزهای پس از امتحان و اعلام نتایج آن می تواند داشته باشد تاکید نمودند. با توجه به نتایج به دست آمده و همچنین نظرسنجی های بعمل آمده از دانشجویان، پیش بینی‌های صورت گرفته در خصوص اثربخشی اجرای طرح در کاهش افت تحصیلی دانشجویان، مدیریت هیجانات منفی و اضطراب امتحان و همچنین پیشگیری از بروز بحران های ناشی از افزایش فشارروانی در ایام امتحانات، تحقق پیدا کرده است.

دکتر محمد حسین احمدی از حمایت های ریاست دانشگاه شاهد، تلاش های مرکز مشاوره و مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه و همچنین سایر مراکز مشاوره دانشگاه های همکاری کننده و مشاوران محترم دخیل در این طرح ملی تقدیر و تشکر نموده و نیز از اعتماد و حمایت های سازمان امور دانشجویان و جناب دکتر حسن آبادی قدردانی به عمل آوردند. دکتر احمد چلداوی؛ رئیس دانشگاه شاهد نیز نسبت به ضرورت تکرار و تداوم این طرح و برنامه های مشابه برای ارتقای سلامت اجتماعی دانشجویان تاکید داشته و علاقمندی خود را برای اطلاع از جزئیات بیشتر در مورد کیفیت اجرا و نتایج بدست آمده در جلسه ای اختصاصی اعلام نمودند.

با توجه به حضور مدیران مراکز مشاوره منطقه یک در جلسه اختتامیه، دکتر حمیدرضا حسن آبادی؛ مدیر کل مشاوره سلامت و سبک زندگی ضمن ایراد سخنانی با موضوع دلایل تغییر در محل برخی از دبیرخانه های مناطق، بر ضرورت فعالیت دبیرخانه ها و تقویت نقش نظارتی آن بر عملکرد مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه ها تاکید نمودند.

وی در ادامه جلسه اهداف ضمنی دفتر از اجرای طرح صدای مشاور دانشجو را تشریح نموده و از کیفیت اجرا و تحقق اهداف طرح اظهار خرسندی نمودند.

دکتر حسن آبادی صدای مشاور دانشجو را تجربه‌ای موفق و نقطه عطفی در مسیر ارائه خدمات مشاوره ای به دانشجویان دانسته و آن را فرصتی برای مداخله بهنگام و پاسخگویی به مدیریت بحران در شرایط اضطراری دانشجویان معرفی نمودند.

دکتر حسن آبادی ضمن تشریح اهداف اصلی طرح؛ شامل سهولت دسترسی به خدمات مشاوره‌ای در ساعات غیراداری و ایام تعطیل، تلاش برای کاهش افت تحصیلی دانشجویان در ایام امتحانات و همچنین پیشگیری از انجام اقدامات خودآسیب رسان دانشجویان، از اجرای مجدد این طرح در ایام تعطیلات نوروز و سپس تداوم آن به صورت یک سامانه دائمی برای پاسخگویی به نیازهای اضطراری دانشجویان دانشگاه های وزارت علوم خبر دادند.

در پایان این مراسم، از مجریان، همکاری کنندگان و مشاوران و روانشناسان طرح صدای مشاور دانشجو با اهداء لوح تقدیری از سوی معاون محترم وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، قدردانی به عمل آمد.

نظر شما
نام  
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ

دسترسی سریع