دکتر علی فتحی آشتیانی، رییس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور روز سه شنبه 9 آبان ماه در دانشگاه شیراز و در جمع روان شناسان و مشاوران شهر شیراز حاضر شدند.
در ابتدای این جلسه دکتر چنگیز رحیمی مدیر مرکز مشاور و سبک زندگی دانشگاه شیراز ضمن خوشامدگویی به دکتر فتحی و حاضران در جلسه گفت: بعد از فراز و نشیب های بسیار در 27 مردادماه سال جاری انتخابات سازمان نظام انجام شد و دکتر علی فتحی آشتیانی، با حکم رییس جمهور به عنوان رییس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور منصوب شدند و در حال حاضر حضور ایشان در دانشگاه شیراز و در جمع روان شناسان شهر شیراز باعث افتخار و مایه مباهات ماست.
دکتر علی فتحی، سخنان خود را با تشکر از مجموعه مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه شیراز آغاز نمود و سپس اظهار داشت: در سازمان نظام روان شناسی به طور جدی، پاره ای از برنامه ها را دنبال خواهیم کرد، اولین برنامه، اصلاح و رفع اشکالات قانون سازمان نظام است که در سال 1382 به تصویب رسیده و علیرغم وجود مشکلات موجود، بدون تغییر مانده است. برنامه بعدی، صدور پروانه اشتغال روان شناسان براساس اجرای آزمون تخصصی و مصاحبه است، در آزمون تخصصی قدرت تجزیه و تحلیل روان شناسان و در فرایند مصاحبه، نحوه برقراری ارتباط، مهارت حل مسأله و سایر ملزومات لازم برای ارایه خدمات روان درمانی به افراد، مورد ارزیابی قرار می گیرد. از دیگر برنامه های آتی سازمان، برگزاری انتخابات شورای استانی است که قبل از پایان سال انجام خواهد شد.
ایشان به موضوع بیمه خدمات سلامت روان نیز اشاره کرد و گفت: ما در صدد هستیم تا علاوه بر گرایش های بالینی و سلامت، سایر گرایش ها نیز مشمول بیمه شوند تا افراد بیشتری بتوانند از خدمات سلامت روان بهره مند گردند.
وی افزود: در راستای کاربردی کردن علوم روان شناسی در نظر داریم تا با راه اندازی مدارس توانمندسازی، آموزش های تخصصی و عملی لازم را به فارغ التحصیلان رشته های روان شناسی ارایه دهیم. ایشان بر همکاری سایر سازمان ها مانند صدا و سیما برای ارتقاء سطح سلامت عمومی نیز تأکید نمود و خواهان همکاری سایر سازمان ها در این زمینه شد و خاطرنشان کرد با مشارکت وزارت کشور و وزارت بهداشت می توان نسبت به وضعیت روان شناختی افراد جامعه دید روشن تر و آمار دقیق تری به دست آورد و با آگاهی از آن می شود در زمینه مشکلات خاص مردم، متخصصانی را تربیت نمود.
پس از سخنان دکتر فتحی، شرکت کنندگان به بیان پیشنهادات، سؤالات و انتقادات خود پرداختند. توانمندسازی و مهارت آموزی فارغ التحصیلان، انجام مصاحبه متقاضیان در مراکز استان ها، نظارت بیشتر بر عملکرد روان شناسان و صدور پروانه ها، ارایه تسهیلات و وام های کم بهره، بهره گیری از اساتید و مدرسان مجرب در برگزاری دوره های آموزشی، پیگیری سختی کار روان شناسان و ... از اهم مباحث مطرح شده در این بخش از جلسه بود.
در پایان دکتر رحیمی اظهار امیدواری کرد که در آینده با پیگیری های دکتر فتحی و سایر همکاران بتوانیم شاهد اتفاقات خوشایندی در بهبود وضعیت کنونی و تسهیل فرایندهای روان درمانی باشیم.
لازم به ذکر است که قبل از این جلسه، اعضاء شورای استانی سازمان نظام روان شناسی در جلسه ای با حضور دکتر فتحی به بررسی وضعیت موجود و برنامه های آتی پرداختند.